De twee belangrijkste redenen om Into the Wild te organiseren

De twee belangrijkste redenen om Into the Wild te organiseren

De twee belangrijkste redenen om Into the Wild te organiseren

Natuurlijk is het gaaf om samen met twee goede vrienden een initiatief als Into the Wild in de wereld te zetten, is het mooi om een programma te ontwikkelen én is de ontlading groot na het eerste succesvolle weekend met 12 deelnemers. Allemaal redenen om Into the Wild te beginnen. Maar voor mij niet de belangrijkste! Wat is die reden dan wel?

Zaadje
Op de kop af een jaar geleden is het zaadje bij mij geplant. Samen met collega’s hebben wij een tweedaagse heisessie. Niet nieuws onder de zon in werkend Nederland zou je zeggen. Heisessies doen ze overal. Toch wel… Voor ons geen vergadercentrum, geen zaal zonder daglicht, geen strak programma, geen hotelkamer met wifi en geen eten van uitgebreid buffet. Wij zijn in de natuur, op landgoed Roggebotstaete.

Natuur
Een landgoed klinkt deftig, maar dat is hier niet aan de orde. Grote velden met bloeiende bloemen, stukken bos, meertjes, bijenfamilies, kampvuur om op te koken en een Mongoolse yurt om in te slapen. Kortom: buiten, back-to-basic en dicht bij de natuur.

Onrust
Na een korte introductie verwacht mijn ‘werkende ik’ de inhoudelijke start van het programma. We zijn er tenslotte met een reden en ik wil onze tijd niet verdoen. Niets van dat alles. Eerst een stilte wandeling, dan een potje touwtrekken en genieten van een biologische lunch. Ik voel onrust omdat we niet ‘productief’ zijn. Na een tijdje ontwennen geef ik me over aan de omgeving en het programma. Mijn energie begint te stromen. Wat is dit heerlijk zeg! Buiten, rondrennen door het veld en voetballen met collega’s.

Toegevoegde waarde
Daarna gaan we met elkaar de inhoud in. De visie van ons team moet worden bepaald. Met hernieuwde energie stort ik me op de inhoud. Zonder moeite krijg ik ingevingen die ook door mijn collega’s worden gewaardeerd. Naast plezier maken kan ik ook inhoudelijk van toegevoegde waarde zijn.

Belangrijke les
Na thuiskomst ziet mijn vriendin me stralen. Wat is er met jou gebeurd? Nou eigenlijk heel simpel, ik heb twee lessen geleerd: In de natuur zijn geeft rust én spelen geeft ruimte. Dit maakt ons creatief en relaxt. Iets dat we in werkend Nederland zijn kwijtgeraakt. En dat terugvinden, gun ik meer mensen.

About the Author

Leave a Reply