Mijn eigen Into the Wild ervaring

Mijn eigen Into the Wild ervaring

Mijn eigen Into the Wild ervaring

Het was in Barcelona waar ik voor het eerst hoorde over de solo. Een programma waarbij je 24 uur alleen in de Spaanse Pyreneeën doorbrengt. De organisator van dit programma had ik toevallig leren kennen via de dame waarbij ik een kamer huurde. Ik was er snel uit. Dit wilde ik doen.

Avontuur
In eerste instantie was het vooral het avontuur dat me aantrok. Het zou vast heel erg leuk worden. Toen ik eenmaal op mijn schitterende plek, vol heerlijk ruikende tijmplanten en weids uitzicht zat moest het grote genieten beginnen. Na een half uur genieten kwamen er echter gitzwarte onweerswolken voor de zon waarna het al snel losbarstte. Het onweer bleef rondcirkelen tussen de bergen en alles werd zeiknat. Oeps, dat was niet de bedoeling.

Zonsopkomst
Toen het uiteindelijk droog werd, was de zon al onder en werd het donker. Dankzij het kampvuur kreeg ik het gelukkig weer warm. Ik ben vervolgens, voor mijn gevoel, vroeg mijn tent in gekropen om te gaan slapen. Het leek mij namelijk wel wat om vroeg wakker te zijn zodat ik de zonsopkomst zou kunnen zien.

Schaduwkant
In de vroege ochtend werd ik inderdaad wakker, klaar voor de zonsopkomst. Maar het bleek op dat moment vooral heel koud te zijn. De zon kwam namelijk aan de andere kant van de berg op. Ik zat aan de schaduwkant en het duurde zeker nog een paar uur voordat de eerste zonnestralen op mijn plek kwamen.

Zonnestralen
Toen die eerste zonnestralen mij uiteindelijk bereikte voelde dat euforisch. Ik heb zo intens van de zon genoten. De rest van de dag scheen de zon uitbundig en heb ik genoten van de warmte, het uitzicht, de geur van tijm en de stilte.

Lessen
Het mooie aan Into the Wild is dat iedereen iets anders uit zo’n ervaring haalt. Je haalt er namelijk uit wat voor jou relevant is. Voor mij was het in een periode van mijn leven waarop er voor het eerst serieuze dingen tegen zaten. Daarvoor ervaarde ik het leven vooral als een mooi avontuur. Nu bleek het ook tegen te kunnen vallen.
Het heeft ervoor gezorgd dat ik tegenslagen nu beter aankan en ik extra geniet wanneer de zon letterlijk en figuurlijk weer schijnt.

Ook benieuwd
Ben jij benieuwd wat zo’n avontuur voor jou kan betekenen? Sinds 2012 organiseer ik een paar keer per jaar het programma Into the Wild. Niet ver weg in Spanje, maar op een schitterende plek in Nederland. 11, 12 en 13 september is de laatste mogelijkheid in 2015. Kijk voor meer informatie, foto’s en video op into-thewild.nl

 

About the Author

Leave a Reply